Τα σιροπιαστά έχουν μια ακαταμάχητη γοητεία που ξεπερνά σύνορα και πολιτισμούς. Από τις λεπτές στρώσεις του μπακλαβά μέχρι την πλούσια κρέμα του γαλακτομπούρεκου, αυτές οι λιχουδιές μας ταξιδεύουν στην ιστορία και τη γεύση.
Στα D.Stergiou, δημιουργούμε μοναδικά σιροπιαστά γλυκίσματα ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά. Ελάτε μαζί μας για να εμβαθύνουμε στην προέλευση και την εξέλιξη των αγαπημένων μας σιροπιαστών.
Μια γεύση παράδοσης: Ο μπακλαβάς και οι αρχαίες ρίζες του
Η ιστορία του μπακλαβά είναι τόσο πλούσια και πολυεπίπεδη όσο και οι στρώσεις του. Με τις πρώτες καταγεγραμμένες εμφανίσεις στη βυζαντινή περίοδο, οι ρίζες του μπακλαβά είναι συνυφασμένες με τις μαγειρικές παραδόσεις της Κεντρικής Ασίας. Οι ιστορικοί εντοπίζουν τις ρίζες του στην πόλη Gaziantep της Τουρκίας, όπου απέκτησε φήμη και δημοτικότητα.
Παρά τις παραλλαγές στις χώρες της Μέσης Ανατολής και στις πρώην οθωμανικές χώρες, η ουσία του μπακλαβά παραμένει σταθερή. Στα D.Stergiou, τιμούμε αυτή τη διαχρονική παράδοση φτιάχνοντας σχολαστικά τον μπακλαβά χρησιμοποιώντας αυθεντικές συνταγές, διασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά έχει και μια γεύση ιστορίας.
Γαλακτομπούρεκο: Έμπνευση από την Ανατολή, δημιουργία από την Ελλάδα
Ναι είναι αλήθεια, το γαλακτομπούρεκο είναι καθαρά ελληνικό! Με τις τραγανές στρώσεις και το αρωματικό σιρόπι του, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά της χώρας μας. Ενώ η προέλευσή του ανάγεται σε οθωμανικά γλυκά, οι Έλληνες ήταν αυτοί που τελειοποίησαν τη συνταγή, αναδεικνύοντάς το σε σύμβολο της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας.
Στα D.Stergiou, αποτίουμε φόρο τιμής σε αυτή την κληρονομιά φτιάχνοντας γαλακτομπούρεκο με πλούσια κρέμα, τραγανή ζύμη και άφθονο σιρόπι. Κάθε μπουκιά είναι μια γιορτή της ελληνικής μαγειρικής εφευρετικότητας και της μακραίωνης παράδοσης.
Κανταΐφι: Γλυκιά συμφωνία Μεσογειακών γεύσεων
Η προέλευση του κανταΐφι κρύβεται στο γαστρονομικό μωσαϊκό της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με ρίζες στη Μικρά Ασία, αυτό το επιδόρπιο μας δελεάζει με τη γλυκιά και τραγανή υφή του.
Οι δικοί μας ζαχαροπλάστες, με έμπνευση τις παραδοσιακές γεύσεις της Ανατολής, δημιουργούν συνταγές γεμάτες φαντασία, όπως φωλιές με κρέμα καϊμάκι και χαβιάρι raspberry, φέρνοντας το γλυκό σιροπιαστό στο σήμερα.
Σιροπιαστά: Ένα ταξίδι γεύσης
Καθώς ταξιδεύουμε στην προέλευση των σιροπιαστών, ένα πράγμα παραμένει σαφές: αυτές οι γλυκές απολαύσεις είναι κάτι περισσότερο από απλά γλυκίσματα- είναι μια απόδειξη της πλούσιας ιστορίας της μαγειρικής. Στα D.Stergiou, συνεχίζουμε να διατηρούμε την παράδοση, φτιάχνοντας κάθε γλυκό με φροντίδα και σεβασμό στο παρελθόν. Ελάτε μαζί μας να γευτείτε τη γλύκα της παράδοσης και να αφεθείτε στις διαχρονικές γεύσεις των σιροπιαστών γλυκών.